Υποστηρίζεται έως και 5 αρχεία, κάθε μέγεθος 10M. Εντάξει
Beijing Haina Lean Technology Co., Ltd 86-010-57158440 marina@hnl-electronic.com

Νέα

Λάβετε προσφορά
Αρχική Σελίδα - Νέα - Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του PCB και PCBA;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του PCB και PCBA;

November 17, 2021

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του PCB και PCBA;


Το PCB είναι η σύντμηση του τυπωμένου πίνακα κυκλωμάτων, που μεταφράζεται στα κινέζικα, καλείται τυπωμένο πίνακα κυκλωμάτων. Δεδομένου ότι γίνεται από την ηλεκτρονική εκτύπωση, καλείται «τυπωμένο» πίνακα κυκλωμάτων. Το PCB είναι ένα σημαντικό ηλεκτρονικό συστατικό στη βιομηχανία ηλεκτρονικής και μια υποστήριξη για τα ηλεκτρονικά συστατικά. Το PCB εξαιρετικά ευρέως έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή των ηλεκτρονικών προϊόντων, ο λόγος για τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως.


Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του συνοψίζονται ως εξής:
1. Υψηλή πυκνότητα καλωδίωσης, μικρό μέγεθος και ελαφρύς, το οποίο είναι συμβάλλον στη μικρογράφηση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
2. Λόγω της επανάληψης και της συνέπειας της γραφικής παράστασης, η καλωδίωση και τα λάθη συνελεύσεων μειώνονται, και ο χρόνος συντήρησης, διόρθωσης και επιθεώρησης του εξοπλισμού κερδίζεται.
3. Είναι συμβάλλον στη μηχανοποίηση και την αυτόματη παραγωγή, η οποία βελτιώνει την παραγωγικότητα της εργασίας και μειώνει το κόστος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
4. Το σχέδιο μπορεί να τυποποιηθεί για να διευκολύνει την ανταλλαγή

 

PCBA είναι η σύντμηση του τυπωμένου πίνακα κυκλωμάτων + συνέλευση, έτσι σημαίνει ότι PCBA περνά μέσω της ολόκληρης διαδικασίας της κενής φόρτωσης πινάκων SMT PCB και έπειτα της σύνδεσης ΕΜΒΎΘΙΣΗΣ.

 

SMT και η ΕΜΒΎΘΙΣΗ είναι και οι δύο τρόποι να ενσωματωθούν τα μέρη στο PCB. Η κύρια διαφορά είναι ότι SMT δεν χρειάζεται στις τρύπες τρυπανιών στο PCB. Στην ΕΜΒΥΘΙΣΗ, οι καρφίτσες ΚΑΡΦΙΤΣΩΝ των μερών πρέπει να παρεμβληθούν στις τρύπες που έχουν τρυπηθεί με τρυπάνι.


SMT (η επιφάνεια τοποθέτησε την τεχνολογία) επιφάνεια τοποθετεί τα mounters χρήσεων τεχνολογίας κυρίως για να τοποθετήσει μερικά μικροσκοπικά μέρη στο PCB. Η διαδικασία παραγωγής είναι: Προσδιορισμός θέσης πινάκων PCB, εκτύπωση κολλών ύλης συγκολλήσεως, mounter να τοποθετήσει, και φούρνος επανακυκλοφορίας και τελειωμένη επιθεώρηση.


Μέσα «σύνδεση» ΕΜΒΥΘΙΣΗΣ, δηλ., που παρεμβάλλουν τα μέρη στον πίνακα PCB. Αυτό είναι η ολοκλήρωση των μερών υπό μορφή βούλωμα-INS όταν μερικά μέρη είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και δεν είναι κατάλληλα για την τεχνολογία τοποθέτησης. Η κύρια διαδικασία παραγωγής είναι: κολλώντας κόλλα, σύνδεση, επιθεώρηση, συγκόλληση κυμάτων, εκτύπωση και τελειωμένη επιθεώρηση.

 

Από την ανωτέρω εισαγωγή, μπορούμε να ξέρουμε ότι PCBA αναφέρεται γενικά σε μια διαδικασία επεξεργασίας, η οποία μπορεί επίσης να γίνει κατανοητή δεδομένου ότι ένας τελειωμένος πίνακας κυκλωμάτων, έτσι αυτό σημαίνει ότι PCBA μπορεί μόνο να μετρηθεί αφότου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες στον πίνακα PCB. Το PCB αναφέρεται σε έναν κενό τυπωμένο πίνακα κυκλωμάτων χωρίς τα μέρη σε το. Τα ανωτέρω είναι η διαφορά μεταξύ του PCB και PCBA.

 

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του PCB και PCBA;